fbpx

5 érdekesség amit nem tudtál a weboldalkészítésről

  1. Az első weboldal: A világon az első weboldalt Tim Berners-Lee, a World Wide Web „atya”ja készítette el 1991-ben. Ez a weboldal egyszerűen csak leírta, hogy mi is az a World Wide Web, és hogyan lehet csatlakozni hozzá.
  1. A responsive design születése: A responsive design, vagyis a rugalmas elrendezésű weboldalak kialakítása az okostelefonok és táblagépek elterjedésével vált szükségessé. Ethan Marcotte nevéhez fűződik ez a koncepció, melyet először 2010-ben mutatott be egy cikkében.
  1. CSS hackelés: A böngészők eltérő támogatottsága miatt a webfejlesztők sokszor kénytelenek voltak „hackelni” a CSS-t, hogy a kívánt megjelenést elérjék. Ezek a hackek gyakran nem szabványos megoldások voltak, és a kód olvashatóságát is ronthatták.
  1. A világ legnagyobb CMS-e: A WordPress a világ legelterjedtebb tartalomkezelő rendszere (CMS). 2020-ban a weboldalak közel 40%-a ezt a platformot használta a tartalom kezelésére.
  1. A leggyorsabb weboldalak: A Google szerint a weboldalak látogatottsága szempontjából kulcsfontosságú a sebesség. A statisztikák azt mutatják, hogy az átlagos felhasználó csak 3 másodpercig vár egy weboldal betöltésére, mielőtt tovább lépne. Ezért a gyors betöltésre törekvés nagyon fontos a weboldalak készítése során.

még több izgalmas cikk

Fedezd fel, hogyan indult el az internet, és készült az első weboldal, amit Tim Berners-Lee alkotott meg, mint a World Wide Web alapítója.
Az adatok védelme kulcsfontosságú, hogy megelőzzük az adathalászatot, a csalásokat és az adatlopásokat.
A reszponzív weboldalak fontossága nem kérdés, ha a weboldalad széles körű elérését és a felhasználói élmény javítását szeretnéd elérni.